top of page
  • Foto van schrijverAnnelies

Van offline naar online: een webshop starten doet u zo

Fysieke winkels zijn een belangrijk onderdeel van de klantbeleving. Een fysieke locatie versterkt het merkgevoel en voegt een extra dimensie toe aan de winkelervaring. Toch shoppen klanten meer dan ooit online.

Laten we het over een ding eens zijn: fysieke retail is niet dood. Uit het Retail Trend Rapport 2020 blijkt dat klanten zelfs meer behoefte hebben aan menselijke interactie en bereid zijn meer te betalen voor een uitmuntende ervaring. Maar de toegevoegde waarde van eCommerce komt tijdens COVID-19 duidelijk naar voren.

Voor de moderne ondernemer is online verkopen dan ook een must Door in de winkel én online te verkopen, kunnen ondernemers meer klanten bedienen en meer omzet genereren. In dit artikel bekijken we welke essentiële stappen u moet zetten om uw webshop te starten

 
To do list voor het openen van een webshop

Je wilt een webshop starten,

maar waar begin je?


Er zijn een aantal dingen die je moet doen voordat je een webshop kunt starten en nog honderden meer die je kunt doen om je webshop te verbeteren. Ik zet de meest essentiële stappen voor jou op een rijtje. Aanpassingen zijn altijd mogelijk!

1 Kies je bedrijfsnaam

Je heeft wellicht al een naam voor uw fysieke winkel die u ook wilt gebruiken voor uw webshop. Het is belangrijk dat je deze naam vastlegt en de bijbehorende domeinnaam koopt. Gebruik een service zoals DnsBelgium, transIp om te zien of je favoriete naam nog beschikbaar is. Ik gebruik zelf het liefste TransIP.

2 Registreer op WIX.com

Vroeger was het starten van een webshop een omslachtige klus. U had een domein, een server en een eCommerce systeem nodig, en u moest constant blijven controleren op updates. Dan was je nog niet eens begonnen met verkopen.

Met WIX stores kan je binnen een mum van tijd een webshop starten. Kies uit meer dan 140 professionele en aanpasbare sjablonen en importeer uw voorraad van uw winkel direct naar uw online webshop. De volledige voorraad kan hierin worden bijgehouden.

Ontwerp een etalage en winkelwagen in je eigen huisstijl. Verkoop producten op meerdere kanalen zoals Facebook en Instagram, en bied veilige betaalmethoden aan met een keuze uit ruim 40 verschillende valuta

3 Kies uw thema

Bezoek de Theme Store van WIX Stores en kies een thema. Pas het ontwerp van je eCommerce website volledig aan en bereik klanten op desktop en mobiel. Kies uit 500+ templates met ingebouwde professionele bedrijfstools. Ontvang honderden ontwerpfuncties en effecten, maak prachtige productgalerijen en laat de online aanwezigheid van je merk groeien.


4 Update de standaard pagina’s

Naast een homepage en de productpagina’s is het belangrijk om een ‘over ons’-, ‘verzenden & retourneren’-, ‘terms & conditions’- en contactpagina te maken.

  • Over mij/ons: op deze pagina leren webshopbezoekers meer over u en uw bedrijf.

  • Verzenden & Retourneren: op deze pagina krijgen webshopbezoekers meer informatie over het verzendproces en hoe ze producten kunnen retourneren.

  • Contact: hier vinden webshopbezoekers aanvullende bedrijfsinformatie, zoals uw e-mailadres, telefoonnummer, de locatie van uw winkel en uw social media account. Deze pagina moet makkelijk te vinden zijn vanaf uw homepage.


5 Voeg een betaalmethode toe

Voeg een betaalmethode toe aan uw webshop, zodat klanten uw producten veilig kunnen afrekenen.

Bied klanten veilige online bethaalmethodes aan. Kies uit tientallen betalingsproviders, waaronder Wix Payments, PayPal, creditcard / betaalpas en zelfvoldaan. Zoek een provider die handig is voor je bedrijfslocatie en accepteer betalingen in meer dan 40 valuta's.


6 Voeg verzendopties toe

Hoeveel je voor het verzenden van uw producten in rekening brengt moet in verhouding staan tot uw verzendkosten, bestelfrequentie en gemiddelde bestelgrootte. Je kan ervoor kiezen om gratis verzenden, verzenden met variabele kosten, of verzenden met vaste kosten aan te bieden. Sommige ondernemers bieden alleen gratis verzenden aan boven een bepaald bedrag (“Gratis verzenden bij besteding van minimaal € 50,00”), om zo klanten over te halen nog net iets meer te kopen en de kosten te dekken.

Bekijk bij verzendbedrijven, zoals Bpost en DHL wat uw opties zijn.


7 Importeer uw voorraad

Voeg fysieke of digitale producten toe aan je winkelcatalogus of importeer snel productinformatie als CSV-bestand.


8 Publiceer je eCommerce website

Promoot je site en laat klanten weten dat je winkel is geopend. Stuur een e-mailmarketingcampagne en creëer social media posts.

Start vandaag nog uw webshop

In dit artikel beschreef ik hoe je een webshop kunt starten. Nu is het aan JOU om aan de slag te gaan.

Klanten kunnen winkelen hoe zij willen en wanneer ze willen, waardoor jij 24/7 omzet kunt genereren.

Met de juiste technologie was het nog nooit zo eenvoudig om online te verkopen, en uw online en fysieke winkel te beheren via hetzelfde systeem. Klaar om uw webshop te starten? Wil je er toch liever niet alleen aan beginnen? Madam Online staat voor je klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen om zo snel mogelijk online te verkopen.


15 weergaven0 opmerkingen
bottom of page